Solarni paneli

O solarnim panelima

 

Većina solarnih panela koji su danas na tržištu za sisteme za proizvodnju solarne energije mogu se svrstati u dve kategorije:

1. monokristalni solarni paneli

2. polikristalni solarni paneli

Prednosti monkristalnih solarnih panela su efikasnost i estetika, dok je mana visoka cena. Monokristalni solarni paneli najpopularniji su solarni paneli koji se danas koriste u krovnim solarnim postavkama. 

Monokristalnu ploču možete prepoznati po obliku silicijumskih pločica koje su oblikovane poput kvadrata sa odrezanim uglovima. Monokristalni solarni paneli obično imaju najveću efikasnost i kapacitet snage od svih vrsta solarnih panela i kreće se od  17% do 22%.

Prednost polikristalnih solarnih panela je niža cena dok su mane slabija efikasnost i estetika.

Polikristalni paneli, koji se ponekad nazivaju i multikristalni paneli, popularni su među vlasnicima kuća koji žele postaviti solarne panele, a pritom imaju ograničen budžet.  Ocene efikasnosti polikristalnih solarnih panela obično se kreću od 15% do 17%. Međutim, zahvaljujući novim tehnologijama, polikristalni paneli su po efikasnosti mnogo bliži monokristalnim solarnim panelima nego što su bili u prošlosti. 

Svi naši solarni paneli bilo da su monokristalni ili polikristalni su sa TIER 1 Bloomberg New Energy Finance liste, što Vam garantuje visok kvalitet svakog pojedinačnog proizvoda.

Greensun se bavi montažom solarnih sistema. Firmu čini tim stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u postavljanju solarnih elektrana na sve vrste krovova i tipove tla. GREENSUN izrađuje celokupne sisteme na području fotonaponskih sistema sa naglaskom na kvalitet jer ugrađuje najkvalitetnije materijale svetski poznatih proizvođača

Nudimo Vam: